Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gyermektábor színes programokkal

Szöveg: kormany.hu |  2011. július 14. 15:51

A tábor értékekre nevel, gazdagítja a résztvevők életét, erősítve ezzel a családot! – hangsúlyozta dr. Simicskó István július 14-én,  Lovásziban. A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a VIII. Zalavári Gyermektábor csütörtöki programjára látogatott el.

Simicskó István együtt fogyasztotta el az ebédet a táborozó ötven gyermekkel, valamint a szervezőkkel, köztük Bíró László tábori püspökkel és Berta Tibor ezredessel, a katolikus szolgálati ág helynökével.

A tárca parlamenti államtitkára köszöntötte a táborlakókat: felhívta a figyelmüket arra, hogy 2011 a családok, így a katonacsaládok éve is! A tárca parlamenti államtitkára kiemelte: a gyermektábor kiváló kezdeményezés, amit az is bizonyít, hogy a résztvevők közül sokan évről-évre visszatérő vendégek. Ők is és a szüleik is tudják, hogy a tábor értékekre nevel, gazdagítja a résztvevők életét, erősítve ezzel a családot!

A Zalavári Gyermektábort a Honvédelmi Minisztérium Tábori Lelkészi Szolgálatának Katolikus Tábori Püspöksége szervezi. Idén immár nyolcadik alkalommal. A vallásfelekezetileg semleges tábor a katonaszülők gyermekeinek aktív pihenését kívánja elősegíteni. Az egyhetes esemény színes programjában a résztvevőknek egyebek mellett strandolásra, túrákra, vetélkedőkre és zalai vidék gazdag hagyományainak megismerésére is lehetőségük nyílik. A gyermekek barátokra lelnek, s megismerik azokat a katonatiszteket is, akik velük foglalkoznak. Egy életre szóló élményt jelenthetnek a közösen átélt órák!

Fotó: Archív (A kép a tavalyi gyermektáboron készült)