Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hazánkba látogatott Ralph Jodice ll altábornagy

Szöveg: kormany.hu |  2012. április 18. 17:13

Hivatalos munkalátogatáson vesz részt hazánkban Ralph Jodice II altábornagy, a NATO déli régió légierő komponens parancsnoka. Az  április 16-18. között Magyarországon tartózkodó vendéget és azt őt kísérő delegációt Sáfár Albert dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság légierő haderőnem főnöke fogadta a budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren.

Az érkezés után a magas rangú vendég ellátogatott az MH Pápa Bázisrepülőtérre, ahol tájékoztatást kapott a Heavy Airlift Wing (HAW), illetve a NATO Airlift Management Agency (NAMA) aktuális helyzetéről, majd megtekintette a reptéren állomásozó C–17 szállítórepülőgép-flottát.

A delegáció hivatalos programjának folytatásaként, április 18-án, szerdán dr. Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a Honvédelmi Minisztériumban udvariassági látogatáson fogadta a vendéget, amelyen a felek megbeszélést folytattak a líbiai hadműveletek tapasztalatairól, a balti légtérvédelem, valamint a légierő aktuális feladatairól.

A hivatalos program zárásaként Jodice altábornagy a Honvéd Vezérkar és az MH Összhaderőnemi Parancsnokság vezető állománya részére tájékoztató előadáson ismertette az Operation UNIFIED PROTECTOR elnevezésű líbiai hadművelet tapasztalatait.

 (HM Sajtóiroda; Honvéd Vezérkar)

 Fotó: Rácz Tünde