Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hideg iskolák, meleg kályhák…

Szöveg: Dr. Láda Mónika főhadnagy |  2010. december 22. 6:04

Az utóbbi napok havas időjárásának köszönhetően Koszovóban sok iskolában szinte tarthatatlanná vált a tanítás a hideg miatt. Ez még indokoltabbá tette a MH KFOR kontingens CIMIC csoportjának újabb projektjét, amely során 53 darab kályhát és 600 iskolatáskát adományozott a felelősségi körzetébe tartozó hét általános iskolának Gjakove/Dakovica járásban.

Az ünnepélyes átadáson részt vett Fodor Lajos, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára is, aki négy napos balkáni látogatásán tartózkodott az országban.
Az átadás helyszínéül szolgáló jéghideg, fűtés nélküli iskola tornatermében minden meghívott vendégnek egyértelművé vált, hogy az adományra tényleg nagy szükségük van ezeknek a gyerekeknek.

Fodor Lajos államtitkár rövid beszédében elmondta, hogy szívet melengető érzés magyar zászlót koszovói gyerekek kezében látni. Nagy öröm volt hallgatni az iskolás gyerekek megemlékezését a két nép barátságáról.
Az ünnepségen részt vett a gjakove/dakovica-i önkormányzat polgármestere, dr. Pal Lekaj, aki beszédében köszönetét fejezte ki az adományokért.

 

Fotó: a szerző felvételei