Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ica nénit köszöntötték Kaposváron

Szöveg: kormany.hu |  2011. szeptember 28. 18:36

Hölgy esetében nem szokás a születésnapok számát nyilvánosságra hozni, mégis Szederkényi Albertné esetében érdemes kivételt tenni. Ica nénit a nyolcvanadik születésnapja alkalmából köszöntötték Kaposváron az MH Nyugat-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság kaposvári Toborzó és Érdekvédelmi Iroda munkatársai. Az évforduló alkalmából az ünnepelt részére átadták Hende Csaba honvédelmi miniszter és dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnökének emléklapját.

Bartha Ilona, Ica néni a munkában töltött éveket a katonai nyilvántartásnak szentelte. 1950-ben az iskolapadból kikerülve került a pécsi Járási Kiegészítő Parancsnokságra, majd Keszthelyre a „kiegre". Még ebben az évben, decemberben a somogyi megyeszékhely járási kiegészítő parancsnokságára került katonai nyilvántartóként. 1966-tól dolgozott a Somogy megyei parancsnokságon, onnan vonult nyugdíjba 1985 júliusában.

Az egészségügyi problémák ellenére Ica néni életvidám személyiségével, élményszerű visszaemlékezéseivel egy ma is aktív, örökifjú hölgy benyomását kelti. Mesél a járási nyilvántartás felállításától kezdve a modern, számítógépes nyilvántartás megjelenéséig. A napi feladatokról érdeklődik, a tervekről, majd búcsúzóul megosztja vendégeivel a saját terveit is.

Kedvesen megemlíti: a 90. születésnapján is szeretettel várja az őt köszöntő vendégeket!

Szöveg és fotó: Mészáros Károly százados