Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Információs hadisztráda

Szöveg: honvedelem.hu |  2012. február 9. 13:21

A hatékonyabb és gyorsabb tájékoztatás jegyében a múlt év vége óta egy újabb kommunikációs csatornán, a közösségi hálón is elérhető a Magyar Honvédség: a www.facebook.com/magyarhonvedseg címen megtalálható oldallal a tárca reményei szerint egyszerűbbé válik az érdeklődők megszólítása.

Saját Facebook-profilt hozott létre a Magyar Honvédség: a 2011. december 22. óta működő oldal elindításának szükségessége a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs stratégiájában is megfogalmazódott.

„A közösségi hálón történő megjelenéssel a honvédégről kialakult negatív képet is szeretnék megváltoztatni" – mondta a felületet gondozó HM Sajtóiroda munkatársa, Szecsey István. „Le akarunk számolni a különböző sztereotípiákkal és tévhitekkel, emellett szeretnénk a honvédséget érintő ügyekben pontos és hiteles tájékoztatást adni. Fontos ez, mert például az afganisztáni szerepvállalásunkról, a Gripen-bérlés meghosszabbításáról, vagy éppen a tervezett helikopter-beszerzésről a közelmúltban számos téves információ látott napvilágot. Cél az is, hogy újra vonzóvá tegyük a honvédséget, ezzel együtt pedig a katonai hivatást. Szeretnénk ismét közelebb hozni egymáshoz a társadalmat és a honvédséget, átformálni a gondolkodást: a honvédség fiatalos, a honvédségben vannak követhető életpályák.
Az első hónapok statisztikáiból kiderül, hogy az oldalt leginkább a 25–34 év közötti férfiak látogatják, őket pedig a 16–24 év közötti férfiak követik. Éppen ezek azok a korcsoportok, amelyeket a tradicionális média útján nehezebb megszólítani. Közülük rengetegen használják a közösségi médiát, például a Facebookot, amelyen gyakorlatilag minden releváns információt megjelenítenek magukról. E felületeken nap mint nap töltenek el hosszabb-rövidebb időt az említett korosztályokba tartozók, s e-mailek küldözgetése helyett chat-en beszélik meg dolgaikat, hiszen így lényegesen gyorsabb az információáramlás. Őket tehát elsősorban a Facebookon, illetve az ahhoz hasonló közösségi oldalakon lehet elérni."

További részletek a Magyar Honvéd magazin február 10-én, pénteken megjelenő számában!