Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Interaktív történelemóra a gárdonyis diákoknak

Szöveg: honvedelem.hu |  2012. április 27. 22:22

Dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára kísérte el az újbudai Gárdonyi Géza Általános Iskola 7. osztályos tanulóit a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumba (HM HIM), ahol a diákok a „Kard és koszorú – Ezer év katonai jelképei” című kiállítást tekintették meg április 27-én, pénteken.

1595934940
A tárlatvezetést az Újbudai Pedagógiai Intézet által március 12-én rendezett első újbudai szónokverseny általános iskolai kategória győztesének, Sipos Áron 7. osztályos tanulónak köszönhette az osztály.

A lehetőséget Simicskó István, a honvédelmi tárca parlamenti államtitkára, a XI. kerület országgyűlési képviselője, a szónokverseny fővédnöke ajánlotta fel a győztesnek.

Az államtitkár – dr. Kovács Vilmos ezredessel, a HM HIM parancsnokával együtt – személyesen fogadta és kísérte végig április 27-én, pénteken délután a diákokat és tanáraikat a múzeumban. „Az, hogy nemcsak a verseny nyertese kapott egy tárgyi jutalmat, hanem egy egész osztály részesülhetett az ő győzelmében, erősíti azt az alapvető igazságot, miszerint az egyéni siker igenis képes az egész társadalom javára válni" – fogalmazott Simicskó István.

1595934941

 Fotók: Galovtsik Gábor