Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ismét segítettek a honvédtiszt-jelöltek

Szöveg: Czene Gréta, Dajka Henrietta |  2011. december 21. 11:40

A rászorulóknak osztottak ételt az Magyar Honvédség Ludovika Zászlóalj honvédtiszt-jelöltjei december 17-én, szombaton, az Európai SORS-TÁRSAK Közhasznú Egyesület szervezésében.

Az Európai SORS-TÁRSAK Közhasznú Egyesület az év minden szakában figyelemmel kíséri a rászorulók sorsát, de a december náluk is kiemelt időszak.

Az egyesület immáron negyedik éve szervezi december közepe táján ételosztási akcióját a főváros VIII. kerületében, s e tevékenységükben az elmúlt esztendőkben rendszeresen segítségükre voltak az MH Ludovika Zászlóalj honvédtiszt-jelöltjei is.

Idén Török-Szabó Erzsébet, az egyesület vezetőjének megkeresésére, Hende Csaba honvédelmi miniszter engedélyével már három katonai szervezet, az MH Támogató Dandár, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, valamint az MH Ludovika Zászlóalj közösen kezdte meg a jótékonysági akció szervezését. December 17-én, szombaton pedig az elsőéves honvédtiszt-jelöltek, Suhajda Bálint őrnagy vezetésével mintegy 1200 adag ételt osztottak ki.

Az egyesület vezetője szerint köszönet illeti mindhárom szervezet parancsnokát – Kun Szabó István dandártábornokot, az MH Támogató Dandár parancsnokát, prof. dr. Padányi József mérnök ezredest, a ZMNE megbízott rektorát és Molnár Zsolt ezredest, az MH Ludovika Zászlóalj parancsnokát – amiért lehetővé tették, hogy a leendő tisztek segíthessenek a rászorulóknak.