Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Azerbajdzsán pilótanélküli repülőgépekkel fegyverkezik

Szöveg: honvedelem.hu / haborumuveszete.hu / Lenta.ru |  2011. december 21. 12:56

Az azerbajdzsáni védelmi ipari minisztérium 2012 végéig hatvan darab új, Aerostar és Orbiter-2M típusú pilótanélküli repülőgépet bocsájt a hadsereg részére. Azerbajdzsánban, a Baku közelében működő Azad Systems Company foglalkozik az ilyen típusú repülőeszközök gyártásával.

A pilótanélküli repülőgépek 2011 márciusában jelentek meg Azerbajdzsánban. Áprilisában az Israel Aerospace Industries újra ajánlotta Azerbajdzsánnak Heron és Searcher Mk.2 típusú, felderítő gépeit. Az azeri fél azóta még nem válaszolt az izraeli cég ajánlatára, azonban ha az említett pilótanélküli gépek vásárlása mellett döntenek, akkor ezen gépek gyártása is az ország területén fog zajlani.

A Trend hírügynökség beszámolója szerint Azerbajdzsánban napjainkban a haditechnikai eszközök széles skálájának gyártása zajlik. Itt állítják elő egyebek mellett a Marauder és Matador típusú páncélozott szállítójárműveket, az izraeli pilótanélküli repülőgépeket, valamint a NATO előírásoknak megfelelő pisztolyokat is.

Azerbajdzsánban a haditechnikai eszközök előállítása 2011-ben több mint huszonháromszorosára nőtt a 2007-es hasonló mutatókhoz képest, 2010-hez viszonyítva pedig tizennégy százalékos a növekedés.

</p>