Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jót tett hazánk megítélésének a sikeres rendezés

Szöveg: Révész Renáta |  2008. október 10. 16:36

Sikeresnek, eredményesnek és a hazánk megítélésnek szempontjából rendkívül kedvezőnek ítélte meg a két napos NATO Védelmi Miniszterek találkozóját Szekeres Imre. A honvédelmi miniszter röviddel az esemény befejezése után tájékoztatta a sajtót a csúcs eredményeiről.

Nagyobb közlekedési fennakadások nélkül, eredményesen és az előre eltervezett menetrendnek megfelelően zajlott a budapesti Védelmi Miniszterek találkozója.
Hogy a találkozó mennyire volt eredményes és hasznos, az igazán a jövőben dől el, de tény, hogy Magyarországnak mint fogadó nemzetnek egyáltalán nem kell szégyenkeznie, sőt!

– Ez a konferencia nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Magyarországról kialakult kép pozitív legyen. Úgy vélem, és a nemzetközi sajtó is így tudósított, hogy ezt az európai és a világ vezető politikai szereplői is így látják. – mondta Szekeres Imre honvédelmi miniszter a sajtónak alig egy órával a hivatalos programok lezárása után.
Szekeres Imre röviden összegezte azokat a témákat amelyekről a NATO tagok tárgyaltak az elmúlt napokban.

Említette, hogy döntés született arról, hogy a jövőben Afganisztánban határozottabban lép fel az ISAF a kábítószer ellen, illetve mindazokkal szemben, akik támogatják a lázadókat.
Természetesen szót ejtett arról a döntésről is, amely szerint a tagállamoknak 50 százalékra kell emelni a szárazföldi csapataik telepíthetőségének arányát.

– A 2007-es adatok szerint ez a Magyar Honvédségben 28,65 százalék. Ez nagyon jó arány, az átlag 15-20 százalék körül van a NATO-ban. 2011-re 18 százalékot, míg 2018-ra pedig a 60 százalékot szeretnénk elérni. – jelentette ki Szekeres Imre.

A tájékoztatón kiderült egyébként az is, hogy a delegációk délután már megkezdték a kivonulást a Ferihegyi Repülőtérre, és ma estig az utolsó küldöttség is elhagyja az országot.