Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kárpátaljára érkezik a Zrínyi Média könyvvonata

Szöveg: Szűcs László |  2011. február 22. 9:06

Ezúttal Kárpátaljára, egészen pontosan Beregszászra érkezik a Zrínyi Média könyvvonata. Dr. Isaszegi János nyugállományú mérnök vezérőrnagy, a könyv- és kiadvány-szerkesztőség vezetője a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolára juttatja el a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs kft-jének könyvválogatását.

Munkács és Ungvár után újabb kárpátaljai állomáson áll meg a Zrínyi Média könyvvonata. Február 22-én a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolának adja át cégünk értékes könyvcsomagját Isaszegi János, a könyv- és kiadvány-szerkesztőség vezetője. A száz könyvből álló csomag tartalmazza egyebek mellett a Zrínyi Média közelmúltban kiadott új, angol nyelvű könyvének, az 1000–1100 years ago… című kiadványnak tíz példányát is.

Isaszegi János a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: a könyvcsomag átadása után találkozik a beregszászi főiskola igazgatónőjével, Orosz Ildikóval, valamint a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspökével, Zán Fábián Sándorral is. A megbeszéléseken a további kulturális együttműködés lehetőségeit pontosítják.

A Zrínyi Média könyvvonata tavaly ősszel érkezett meg első, határon túli magyar állomására. Ekkor a Felvidéken, majd később a Vajdaságban, Erdélyben, Csángóföldön, illetve Kárpátalján gazdagodhattak a magyar ajkú települések könyvtárai a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs cégének könyvajándékával.

 Fotó: Archív