Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai attasék hazánk szívében

Szöveg: Tamás Tibor |  2012. április 19. 7:11

A Honvédelmi Minisztérium Nemzetközi Együttműködési Főosztálya által összeállított éves foglalkoztatási tervnek megfelelően látogattak el Pusztavacsra, az MH Veszélyesanyag Ellátó Központba (MH VEK) április 18-án, szerdán a Budapesten akkreditált katonai attasétestület tagjai. A vendégek megismerkedtek az MH VEK feladatrendszerével és a központban végzett munkával.

A honvédelmi tárca Nemzetközi Együttműködési Főosztálya által összeállított éves programnak megfelelően április 18-án Pusztavacsra, az MH Veszélyesanyag Ellátó Központba látogattak el a Budapesten akkreditált katonai attasétestület tagjai.

1595934360
A vendégeket Nagy Attila ezredes, a központ parancsnoka fogadta. Elmondta: a mostani az első alkalom, hogy az MH VEK-hez katonai attasék látogatnak. A parancsnok hangsúlyozta: a pusztavacsi objektum az 1950-es években épült, s az elmúlt évtizedekben többször is módosult a laktanyában végzett tevékenység.

Az objektum érdekessége – tette hozzá az ezredes –, hogy a 110 hektárnyi terület szó szerint az ország szívében található, hiszen itt van hazánk mértani középpontja, amit egy emléktáblával is jeleznek.

Nagy Attila ezredes elmondta: az MH Összhaderőnemi Parancsnokság alárendeltségébe tartozó, ezred jogállású szervezet fő feladata napjainkban a Magyar Honvédség valamennyi egységének és háttérintézményének üzemanyaggal, harcanyaggal, továbbá üzem- és harcanyag-technikai eszközökkel való ellátása. Mindemellett az MH VEK vételezi vissza a lövészetből visszamaradt hulladékokat is – például a lőszerhüvelyeket és a fa lőszeresládákat.

A tájékoztatót követően a katonai attasék megtekintettek egy harcanyagraktárat, valamint egy szaklaboratóriumot, illetve ellátogattak a laktanyamúzeumba is.

1595934360

 
1595934361
 
1595934361

  Fotó: Galovtsik Gábor