Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Kinizsi Futás”

Szöveg: Dr. Varga József |  2011. május 4. 17:49

Évek óta visszatérő eseménye a szentendrei majálisnak a „Kinizsi Futás” elnevezésű tömegsport rendezvény, amelynek szervezője a Szentendrei Kinizsi Honvéd Sport Egyesület (SZKHSE.) A város tanulói és felnőtt lakossága számára meghirdetett futóversenyen ebben az évben nevezési csúcs született. Soha ennyien nem küzdöttek még a díjakért, köztük a Magyar Tartalékosok Szövetsége (Matasz) nagydíjáért.

A kiemelkedő jelentőségű sportrendezvény – amelynek fővédnöke dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, védnöke pedig dr. Szarka Gábor, a HM kabinetfőnöke volt – kiérdemelte mind a város vezetésének, mind a tárca szakmai és sport szervezeteinek figyelmét.

A versenyt megtisztelte jelenlétével és a díjak átadásában közreműködött dr. Török Balázs, Szentendre alpolgármestere, Beiszer Tibor alezredes, a HM osztályvezető helyettese, Farkas László, a HOSOSZ elnöke.

Márton Zsolt mérnök százados a KSZKHSE elnöke büszkén jelentette be, hogy az idei a 10. jubileumi rendezvény, amely már beírta nevét a város történetébe. Idén több mint kétszáz általános és középiskolás diák, valamint óvodás mérkőzött meg a szentendrei laktanya mögötti gáton kialakított futó és kerékpárúton kijelölt 6 kilométeres pályán.

Rangos ez a verseny azért is, mert mint a HM utcai futóversenye, a tárca versenynaptárában szereplő hivatalos rendezvény, egyúttal a Matasz nagydíjának versenyszáma is.
A felnőttek a hat kilométeres versenytávon egyéni nevezéssel indultak, ennek alapján különítette el a versenybizottság a nemek és korcsoportok szerinti kategóriákat.

A Kinizsi Futás végeredménye:

Férfi kategória:

1. Ostoróczki Ferenc

2. Pósa József

3. Barbi János százados

Női kategória:

1.Pósa József Attiláné

2. Gellért Nóra

3. Százi Viktória

Katonai férfi:

1. Barbi János százados
2. Deme Tibor ezredes

3. László Balázs

Katonai női:

1. Németh Éva őrmester

2. Kelemen Veronika törzsőrmester

Matasz Nagydíj – férfi:

1. Ostoróczki Ferenc

2. Tóth László

3. Kertész Péter

Matasz Nagydíj –  női:

1. Grim Jolán

2. Járó Klára

3. Kristóf Nóra

Fotók: A szerző felvételei