Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kitüntetést kapott a hadseregtábornok

Szöveg: Szűcs László |  2010. március 23. 9:37

Dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter a babérkoszorúval ékesített szolgálati érdemjelet adományozta Henri Bentégeat francia hadseregtábornoknak, az Európai Unió katonai bizottság volt elnökének. Az elismerést március 23-án adták át a Honvédelmi Minisztériumban.

Bensőséges hangulatú ünnepség helyszíne volt a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai objektumának Manfred Wörner terme kedden délelőtt. Dr. Szekeres Imre itt adta át Henri Bentégeat hadseregtábornoknak, az EU katonai bizottság volt elnökének a babérkoszorúval ékesített szolgálati érdemjelet. A Magyar Köztársaság honvédelmi minisztere a francia-magyar kapcsolat elmélyítése terén kifejtett áldozatos tevékenysége elismeréséül adományozta a kitüntetést a francia, ötcsillagos tábornoknak.

A rendezvényen részt vett René Roudout, Franciaország magyarországi nagykövete és Tömböl László mk. vezérezredes, a HM Honvéd Vezérkar főnöke is, aki egy díszbuzogányt adott át a EU katonai bizottság volt elnökének.

Henri Bentégeat hadseregtábornok az elismerések átvétele után megköszönte a magas kitüntetéseket. Felelevenítette azokat az időket, amikor katonatisztként először járt hazánkban, majd elmondta: Magyarország nagyon fontos szerepet játszik az Európai Unió biztonságpolitikájának alakításában.

Bentégeat tábornokkal készített régebbi interjúnkat itt olvashatják.

1595898926
 

1595898926
 

1595898926
 

1595898926
 

Fotó: Szűcs László