Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Lehet egy csillaggal több?! 2012”

Szöveg: honvedelem.hu |  2012. április 11. 10:46

Idén is megrendezik a Magyar Honvédség országos, „Lehet egy csillaggal több?!” című tehetségkutató versenyét. A múlt évben első ízben meghirdetett versenyt a honvédségi és a civil körökben is pozitív fogadtatás övezte. A versenyen összesen 114 fiatal, közöttük 80 katona indult.

Az elődöntőket tavaly Szolnokon, Győrben és Budapesten bonyolították le, s a döntőben vers- és prózamondás, ének-zene, tánc és hangszeres zene kategóriában 71 résztvevő – közülük 55 katona – 24 produkcióját értékelte a neves szakemberekből álló zsűri. A sorozatot a magyar honvédelem napja ünnepi rendezvényeként gálaműsor zárta. A verseny döntőjét és gálaműsorát közel hatszáz  érdeklődő látta.

A múlt évi versenyt lezáró értékelés során az illetékesek úgy ítélték meg, hogy sok tehetség nem merte, vagy szolgálati elfoglaltsága, missziós szerepvállalása miatt nem tudta vállalni a megmérettetést a nemes versengésben. Ezért a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség, a HM-alapítású részvénytársaságok és non-profit kft.-k alkalmazásában álló hivatásos és szerződéses katonák, katonai tanintézeti hallgatók, köztisztviselők és közalkalmazottak számára ismételten meghirdetik a versenyt.

A 2012-es versenysorozat fővédnöki tisztét dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, védnöki tisztét pedig Domján László vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka vállalta el. A tehetségkutató verseny szervezője, rendezője és lebonyolítója a HM Protokoll Rekreációs és Kulturális Főigazgatóság lesz.

A „Lehet egy csillaggal több?!"  céljai idén is változatlanok: újra felfedezni a Magyar Honvédség kulturális értékeit, megmutatni, bemutatni azokat a tehetséges fiatalokat, akik közöttünk élnek, akikre büszkék lehetünk, akik példát mutathatnak társaiknak, kollégáiknak.

A szervezők szeretnének segítséget nyújtani, bemutatkozási lehetőséget teremteni a már működő amatőr előadóknak és csoportoknak, rávilágítani a művészet közösségteremtő erejére a honvédség keretein belül is.

A tehetségkutató versenyre a következő kategóriákban nevezhetnek egyéni és csoportos előadók: vers- és prózamondás; ének, zene; tánc és egyéb szórakoztató produkció (bűvész, artista, humor, más kategóriába nem sorolható).

Kategóriánként az első három helyezett értékes díjazásban részesül, valamint közönségdíjat és különdíjakat adunk át a legjobbaknak.
A versenyre a jelentkezési határidő: április 30.

A tervek szerint a budapesti döntőt szeptember 15-én, a gálaműsort pedig október 13-án rendezik meg a Honvéd Kulturális Központban.

Fotó: Archív