Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lesiklottak…

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2011. február 25. 16:47

„Folyamatosan hóágyúzunk, kiváló hó minőséggel várjuk vendégeinket közel 3 km-en. A mai napon a Magyar Honvéd Síbajnokság kapcsán az 1-es pálya alsó félpálya szakasza kerül lezárásra 12 óráig.” A fenti kis hír február 25-én jelent meg az eplényi Nordica Síaréna honlapján. Igen, nem teljesen pontos, és akad benne néhány helyesírási hiba is, de azért a lényeg benne van.

1595914568
A Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége (HOSOSZ) és Veszprémi Honvéd SE rendezte versenynek egész precízen MH Amatőr Síbajnokság a neve és több mint százan neveztek rá. (Akik hazánk délkeleti területéről érkeztek a versenyre, igencsak meglepődtek, hogy itt hóágyúzni kellett a pályát, merthogy arrafelé ezen a napon jó húsz centi hó esett…)

Biztosan nem bánták meg, mert a fentebb említett kiváló hó minőség, a jó levegő, és a napsütéses idő mellett már mindenki nyert, aki a sportnak szentelte ezt a napot.

Jó szokás szerint a versenyzőket életkor és nem szerint osztották kategóriákra és a verseny előtt mindenki besízhette úgymond a pályát, de csak hóekézve sétatempóban „ruccsolással".

1595914568
A bemelegítés előtt mindenki akkurátusan ellenőrizte a felszerelését, mert ugye ebben a sportágban egy technikai hiba igen könnyen azonnal a verseny végét jelentette volna.

A versenyen aztán a szabályok szerint az óriás műlesiklóknak a könnyű, de dinamikus pályán az egyesével letűzött kapukat a megfelelő oldalról szlalomozva kellett kerülniük, a pirossal jelölt kapuk között pedig át kellett haladniuk. Aki elesett, csak akkor folytathatta a versenyt, amennyiben kaput nem hagyott ki.

A verseny végén a leggyorsabbak – a kapukat a legügyesebben kerülgetők – éremmel, serleggel és könyvajándékkal lettek gazdagabb. Az MH Amatőr Síbajnokságot a Honvédelmi Minisztérium támogatta.

 

Fotó: A szerző felvételei