Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ludovika Zászlóalj: már látszanak az eredmények

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2012. március 21. 14:31

Szépen kezd beérni az a termés, amiért a honvédelmi vezetés létrehozta az MH Ludovika Zászlóaljat – mondta Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a zászlóalj évértékelő és feladatszabó állománygyűlésén március 21-én, szerdán Budapesten.

Március 21-én tartották a Magyar Honvédség Ludovika Zászlóaljának (MH LZ) éves feladatszabó értekezletét Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hungária körúti kampuszán.

Az állománygyűlésen először Molnár Zsolt ezredes ismertette az MH LZ fő erőfeszítéseit. „Fehér papírlapot tettek elénk, amit meg kellett tölteni, az elöljárók pedig megadták ehhez a szükséges segítséget" − foglalta össze röviden az MH LZ parancsnoka az első év lényegét, majd részletesen is ismertette az egyes részlegek munkáját, tevékenységét. Összegzésül arra kérte a megjelenteket, hogy 2012-ben folytassák azt, amit eddig. „Van honnan elindulni: az elődeink lefektették az alapokat, mi felépítettük a falakat, innentől a tetőt kell felhúzni" − mondta a feladatokról, és egyértelművé tette, hogy minőségi munkát vár az állománytól. Kiemelt 2012-es programokként említette az idei Ludovika Fesztivált és a tisztavatást, s kitért a hagyományok folyamatos ápolására is.

„Minden szintű vezetőnek erőfeszítéseket kell tennie az állomány megtartására és a honvédtiszt-jelölti állomány tanulásának biztosításához" − szögezte le az ezredes. Célként jelölte meg a társszervekkel történő együttműködés folytatását, s alapvető szempontként emelte ki az emberi, anyagi és pénzügyi erőforrások ésszerű, gazdaságos felhasználását, a működőképesség fenntartását. Alapvető jelentőségűként nevezte meg az emberközpontú feladatvégrehajtást és az elért eredmények megszilárdítását. „Jelenleg szinte kivétel nélkül minden parancsnok-, illetve parancsnokhelyettes-társam azzal hív fel, hogy szeretne jönni hozzánk előadást tartani, mert látják, hogy elindult valami, és kezd jó irányba haladni az ügy" − mondta a zászlóalj elismertségét illetően Molnár Zsolt.

A parancsnoki értékelést és feladatszabást követően Orosz Zoltán altábornagy tolmácsolta a megjelenteknek Hende Csaba honvédelmi miniszter és dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke elismerését és köszönetét azért a munkáért, amit az MH LZ – beleértve a hallgatói állományt is – az elmúlt év folyamán elvégzett. „Egyre jobban látjuk és érzékeljük, hogy szépen kezd beérni az a termés, amiért létrehozásra került a zászlóalj: már vannak kézzelfogható eredmények. Ezek a hallgatói állomány munkájában, teljesítményében, hozzáállásában egyaránt tetten érhetők" − mondta a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese.

Orosz altábornagy röviden reagált a Molnár Zsolt által elmondottakra, majd arra kérte a megjelenteket, hogy – a parancsnok kérésének megfelelően – szolgáljanak tovább empátiával, odafigyeléssel. „A tizennyolc-húsz év közötti korosztály, akikkel éppen meg próbálják szerettetni a honvédelem ügyének szolgálatát, másfajta, adott esetben nagyobb odafigyelést kíván meg mindnyájunk részéről" − fogalmazott a tábornok, és mint mondta, biztos benne, hogy az elvárásokat szem előtt tartva a zászlóalj 2012-ben is hasonlóan jó eredményeket produkál majd, mint 2011-ben. Ehhez sok sikert és katonaszerencsét kívánt nekik.

 
 
  Fotók: Tóth László