Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magas követelmények a honvédség előtt

Szöveg: honvedelem.hu |  2009. február 5. 11:27

Csütörtök délelőtt különleges helyszínen, Tatán, az MH 25. Klapka György Lövészdandár kaszárnyájában és gyakorlóterén kezdetét vette a Magyar Honvédség éves értékelő és feladatszabó értekezlete.

A feladatszabó értekezlet előtt a Honvédelmi Minisztérium a Honvéd Szakszervezet, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete és a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége megállapodást írt alá a személyi állomány 2009. évi szektorális kompenzációjáról, valamint a kereset növelését szolgáló intézkedésekről és egyéb béren kívüli juttatásokról.

A gyakorlótéren a harcászati bemutató előtt Szekeres Imre honvédelmi miniszter tájékoztatta az értékelő és feladatszabó értekezlet résztvevőit, hogy a kormány a közelmúltban elfogadta a Nemzeti Katonai Stratégiát, egy olyan dokumentumot, amilyen a rendszerváltás óta nem született még Magyarországon.

Tömböl László mk. vezérezredes, a Magyar Honvédség vezérkari főnöke elmondta: a honvédség előtt álló feladatok meghatározó alapja a Nemzeti Katonai Stratégia. A honvédséggel szemben támasztott követelmények és elvárások magasak, az ország valamennyi erőforrására szükség van ahhoz, hogy teljesíteni lehessen őket.

A további részletekről folyamatosan tudósítunk.

1595883661
1595883662
1595883662

Fotó: Dévényi Vera