Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar kitüntetés az olasz tábornoknak

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. május 29. 11:41

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokának meghívására Magyarországra érkezett Fabrizio Castagnetti altábornagy, az Olasz Szárazföldi Vezérkar vezérkari főnöke. A vezető beosztású tábornok – aki május 28 és 30 között tartózkodik hazánkban

A magasrangú vendég korábban az olaszországi NATO Gyorstelepítésű Hadtestparancsnokság parancsnokaként (2002-2004 között) elősegítette a parancsnokságon szolgálatot teljesítő magyar személyi állomány beilleszkedését és hatékony munkavégzését. Támogatta többnemzeti környezetbe történő integrálásukat és lehetővé tette számukra hazánk hatékony érdekképviseletét a NATO haderőstruktúrájában meghatározó szerepet játszó szervezetnél.

Ezt követően az Olasz Véderő vezérkarfőnök helyetteseként, majd az Összhaderőnemi Hadműveleti Főparancsnokság parancsnokaként mindent megtett a műveleti területen megvalósuló magyar-olasz együttműködés hatékonyságának fokozása, valamint a Többnemzeti Szárazföldi Kötelék bázisán létrehozásra kerülő magyar-olasz-szlovén uniós harccsoport felállítása és eredményes felkészítése érdekében.

Szárazföldi vezérkari főnökként a tavalyi év folyamán is számos esetben bizonyította, hogy a magyar katonai reformtörekvések elkötelezett támogatója.

Castagnetti altábornagyot a az MH ÖHP parancsnokának kezdeményezése és a Honvéd Vezérkar főnökének javaslata alapján a Magyar Köztársaság Honvédelmi Minisztere „Szövetségért Szolgálati Jel"-el tüntette ki.

A kitüntetés átadására a mai napon magas rangú katonai vezetők jelenlétében került sor.