Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Massa állapota stabil – családja már úton van Budapestre

Szöveg: FH/mti/honvedelem.hu |  2009. július 26. 11:01

Stabil és kielégítő állapotban van Felipe Massa, az éjjel semmilyen negatív változás nem történt. A Forma 1-es versenyzőt jelenleg altatják – mondta vasárnap reggel Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivője. Massa várandós felesége és szülei a baleset hírére azonnal elindultak Magyarországra, hogy a sérült sportoló mellett legyenek.

Kielégítő állapotban van Felipe Massa a szombati műtét után. A Ferrari pilótájának állapota stabil, éjjel nem romlott. Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: Massát jelenleg altatják, és folytatják a szombaton megkezdett, műtét utáni rehabilitációját.

Vasárnap újabb vizsgálatokat is végeznek. Ezek célja, hogy kiderüljön, lépnek-e föl a koponyát ért ütés után komplikációk.
Bocskai István elmondta, hogy szombaton életmentő műtétet hajtott végre a Honvéd Kórház sebész-csapata, a fősebész, Zsíros Lajos ezredes vezetésével.

A sportoló felesége, Rafella, a család többi tagjával együtt Sao Pauló-i otthonukban látta televízión a versenyző balesetét, és nem sokkal később útnak indult a magyar főváros felé. A pár 2007 novemberében házasodott össze, és idén novemberre várják első gyermeküket, akit ugyancsak Felipének fognak hívni.

Felipe Massa szombaton délután, a Magyar Nagydíj időmérőjének második felében szenvedett balestet. Az előtte haladó Rubens Barrichello autójának egy levált alkatrésze találta fejbe a Ferrarival száguldó pilótát. Felipe Massa ezután fékezés nélkül, egyenesen belerohant a gumifalba.
Felipe Massát szombaton délután fél négy előtt szállították be mentőhelikopterrel az Állami Egészségügyi Központba (Honvéd Kórházba), gyakorlatilag eszméletlen állapotban.

A kivizsgálása után kiderült, hogy koponyaboltozati csonttörése van.