Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Massa elhagyta az Állami Egészségügyi Központot

Szöveg: honvedelem.hu |  2009. augusztus 3. 16:56

Elhagyta a HM Állami Egészségügyi Központot Massa Nyolc napos ápolást követően, jó általános állapotban ma reggel elhagyta a Honvédelmi Minisztérium Állami Egészségügyi Központot Felipe Massa, a Ferrari Forma 1-es csapatának versenyzője.

Mint ismeretes, a brazil pilóta a Forma 1 Magyar Nagydíj 2009. július 25-i időmérő edzésén szenvedett súlyos, életveszélyes koponyasérülést. Miután a sérült versenyzőt beszállították a HM Állami Egészségügyi Központba, gyors állapotstabilizálást és diagnosztikát követően életmentő sürgősségi műtétet hajtottak végre rajta. A műtét után negyvennyolc órán keresztül az intenzív osztályon, gépi lélegeztetés mellett ápolták. Ezt követően tisztázásra került bal szemének állapota, melyről megállapították, hogy maradandó sérülést nem szenvedett.

Állapotának javulása után a versenyző sebkezelését és mobilizációját a kórház idegsebészetén végezték.

Felipe Massát a mai napon javult általános állapotban, gyógyult sebbel bocsátották ki az Állami Egészségügyi Központból. További rehabilitációja hazájában történik.

Az intézmény felügyeletét ellátó Dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter köszönetét és elismerését fejezte ki a sportoló sikeres kezeléséért a HM Állami Egészségügyi Központ teljes katona és civil állományának, valamint a kezelésben részt vevő orvosoknak és szakdolgozóknak.