Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megemlékezés Mazar-e Sharifban

Szöveg: Gumpl Pál alezredes |  2010. október 27. 7:57

Ünnepi állománygyűlés, majd kulturális és sportesemény is szerepelt az október 23. programjában Mazar-e Sharifban. Az Afganisztánban szolgálatot teljesítő MH Nemzeti Támogató Elem Afganisztán és a „Camp Marmal”-ban szolgáló egyéni beosztású magyar katonák emlékeztek meg így nemzeti ünnepünkről.

Az ünnepi beszédet dr. Lackner Pál dandártábornok, protestáns tábori püspök mondta. Dr. Révész Gyula mérnök ezredes, az MH NTE Afganisztán parancsnoka felszólalásában tolmácsolta a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség vezetésének köszönetét, üdvözletét és jókívánságait. Az állománygyűlés után a táborban szolgáló magyar katonák az ünnepi ebéden vettek részt.

Délután kulturális és sportrendezvényekkel folytatódott az egész napos rendezvény. Egyebek mellett asztali foci bajnokságot is rendeztek, amelyen számos nemzet képviseltette magát. A résztvevő csapatoknak az MH NTE Afganisztán parancsnoka okleveleket adományozott. A három „dobogós" csapat serleget is kapott, illetve minden résztvevő számára jutott valamilyen jellegzetesen magyar ajándéktárgy.

Mindezek mellett a résztvevők az 1956-os forradalom és szabadságharc korabeli fotóiból készített fényképkiállításon, és angol nyelvű dokumentumfilmek vetítésén ismerkedtek meg a magyar történelem e véres, ám dicsőséges időszakával.

1595909153
 

Fényképezte: Csanádi Zsolt törzsőrmester