Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megszerezték a hiányzó végzettséget

Szöveg: Papp Nikolett |  2010. április 12. 12:16

Közismert, hogy a Magyar Honvédség állományában sokan vannak olyan tiszthelyettesek, akik a beosztásuk ellátásához szükséges szakmai tudást nem katonai tanintézetben szerezték meg, hanem valamilyen „civil” iskolában tanultak. A katonai zsargon őket katonai végzettséggel nem rendelkezőknek nevezi, rövidítve „KVNR”-eseknek.

Ahhoz, hogy a rendfokozatukhoz kapcsolódó katonai ismereteket is elsajátítsák, a Magyar Honvédség rendszeresen 6 hetes tanfolyamokat szervez számukra, amelyet a MH Központi Kiképző Bázis szentendrei objektumán töltenek el.
A legutóbbi felkészítésre 45 tiszthelyettes érkezett, akik zömmel a Honvédelmi Minisztérium valamelyik háttérintézményénél, legtöbben az Állami Egészségügyi Központnál szolgálnak. Ez utóbbi körülmény ad magyarázatot arra, hogy a tanfolyam résztvevőinek fele, 23 fő a szebbik nem képviselője volt.

Április 9-én a sikeres vizsgákat követően az MH KKB parancsnoka, Dr. Isaszegi János mk. vezérőrnagy rövid kibocsátó ünnepségen köszönt el a végzettséget megszerző katonáktól. Beszédében felhívta a figyelmet arra, ha a speciális beosztások során nincs is naponta szükség az itt szerzett ismeretek alkalmazására, ez a tudás a katonai kultúra része és nagyobb biztonságot ad a szolgálati érintkezés során. Isaszegi tábornok megköszönte a bázis Mecséri János Kiképző Osztály parancsnokainak, kiképző tiszthelyetteseinek áldozatos és odaadó munkáját, amely nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy mind a 45 beiskolázott tiszthelyettes eredményes vizsgát tett.

1595900109
1595900110