Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Miniszteri biztossá nevezték ki Szarka Gábort

Szöveg: kormany.hu |  2012. január 30. 11:19

A tisztképzés rendszerének korszerűsítésével összefüggő feladatok koordinálása és az új életpályamodell kidolgozása is feladata lesz a miniszteri biztossá kinevezett dr. Szarka Gábor kabinetfőnöknek.

Hende Csaba honvédelmi miniszter utasítása szerint feladata lesz a tisztképzés rendszerének korszerűsítésével összefüggő feladatok koordinálása, a honvédelmi ágazat humánstratégiájával összefüggő programok, az új életpályamodell kidolgozásának és végrehajtásának, a honvédelmi nevelés programjának irányítása, a honvédelmi miniszter fenntartói jogkörének a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Fenntartói Testületében történő képviselete.

A miniszteri biztos – a feladataitól függően – jogosult a honvédelmi szervezetekkel történő konzultációra, információ gyűjtésére, közvetlen bekérésére, valamint tárcaközi egyeztetések lefolytatására és az érdekvédelmi szervekkel történő tárgyalásra.

A honvédelmi tárca kabinetfőnöki teendői mellett Szarka Gábor megbízatását – amely hat hónapra szól – február elsején kezdi meg.