Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Műszaki gyakorlaton járt az államtitkár

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. szeptember 1. 10:12

Dr. Vadai Ágnes a Honvédelmi Minisztérium államtitkára augusztus végén ellátogatott a „Tisza” Többnemzetű Műszaki Zászlóalj éves gyakorlatára Romániába, a Szatmárnémetitől néhány kilométerre található Martinestibe.

A magyar-román-szlovák-ukrán közös katasztrófavédelmi zászlóalj éves tevékenységének legfőbb eseményén, a honvéd vezérkar részéről Juhász István vezérőrnagy, a HM Hadműveleti és Kiképzési Főosztály főosztályvezetője, míg a másik három fél részéről vezérkarfőnök helyettesek képviselték a katonai vezetést. Emellett több szerb katonatiszt megfigyelőként kísérte figyelemmel a bemutatót.

A gyakorlat lezárását megelőző napon ülésezett a zászlóalj irányító csoportja, melynek eredményeiről a résztvevők egységesen úgy nyilatkoztak, hogy a közös tevékenység már eddig is bebizonyította létjogosultságát, és a jövőben az együttműködés ezen formáját nem csak fenntartani, de erősíteni és fejleszteni is indokolt.

Dr. Vadai Ágnes mellett Dragos Gabriel Ghercioiu, a román védelmi tárca főigazgatója, valamint több helyi politikai vezető is képviseltette magát a gyakorlaton.
Az államtitkár elmondta: a gyakorlaton való megjelenése egyrészt jelzés katonáink felé, hogy a politikai vezetés figyelemmel kíséri, és nagyra értékeli az ország védelmében kifejtett erőfeszítéseiket, másrészt pedig annak kifejezése, hogy a kiemelt figyelmet kapó békemissziós műveletek mellett a nemzetközi együttműködés más formái ugyanúgy részét képezik a Magyar Honvédség tevékenységének, mint a csapatoknál folyó kiképzés és mindennapi munka.

1595879483
1595879484