Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nem javul az Afganisztánban megsérült katona állapota

Szöveg: hm.gov.hu |  2010. augusztus 30. 12:43

A Honvédkórház tájékoztatása szerint nem javult az állapota az Afganisztánban életveszélyesen megsebesült katonának. A támadás során hősi halált halt Pappné Ábrahám Juditot ma délután szülőfalujában helyezik örök nyugalomra. A temetésen részt vesz dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, a tárca államtitkárai, a Magyar Honvédség vezetőinek kíséretében.

Az intenzív orvosi kezelés ellenére Kolozsvári György zászlós állapota az elmúlt napokban nem javult, életfunkcióinak fenntartása csak a legkorszerűbb terápiás kezeléssel, gépi támogatással biztosítható – áll a Honvédkórház jelentésében.

A kritikus állapotban lévő zászlós hősi halált halt katonatársát ma délután helyezik örök nyugalomra. Sírjánál tiszteleg dr. Dani Fruzsina főhadnagy is, aki hazaérkezése óta először tegnap Kecskeméten beszélt a történtekről. Elmondta, hogy a kocsiparancsnok és a gépkocsivezető lélekjelenlétének, katonai helytállásának köszönhető, hogy nem történt még nagyobb tragédia.

A sajtónyilatkozat után dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter hangsúlyozta: büszkeséggel tölti el, hogy a magyar katonák az aljas merénylet és orvtámadás után azonnal teljesítették a kötelességüket.

Pappné Ábrahám Judit posztumusz hadnagy katonai tiszteletadással történő temetése ma, 15 órakor kezdődik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Alacskán. A temetésen részt vesz dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, dr. Simicskó István parlamenti államtitkár, Fodor Lajos közigazgatási államtitkár, Benkő Tibor altábornagy, a HM Honvéd Vezérkar főnöke.

A család kérésére a temetés helyszínére csak a Honvédelmi Minisztérium Kommunikációs Főosztály által értesített és a megkeresésre visszajelző szerkesztőségek munkatársait engedik be. Kérjük, akiknek nincs válasz a birtokukban ne utazzanak a helyszínre – olvasható a minisztérium által kiadott sajtóközleményében.