Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pásztorkutya-kiállítás a nemzeti összefogás városában

Szöveg: honvedelem.hu |  2011. augusztus 22. 16:14

Az állam célja és feladata az emberek boldogulásának, boldogságának elősegítése – hangsúlyozta dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a Pásztorkutyák CAC kiállítás megnyitóján augusztus 20-án, Devecserben.

A devecseri önkormányzat a Szent István napi ünnepségsorozat keretében immár másodszor rendezte meg a pásztorkutyák kiállítását. Mivel a tavalyi helyszín, a helyi kastélykert a vörösiszap-katasztrófa következtében még nem alkalmas hasonló rendezvények lebonyolítására, idén a Devecseri Erdészet Sárosfői Vadászháza adott otthont a kiállításnak. Az egész napos eseményt a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, dr. Simicskó István nyitotta meg.

A Himnusz elhangzását követően Varga László, a Bakonyerdő Zrt. igazgatója köszöntötte a versenyzőket, majd Toldi Tamás, Devecser polgármestere mondott néhány üdvözlő szót. Simicskó István hangsúlyozta: az állam célja és feladata az emberek boldogulásának, boldogságának elősegítése, és a kormány ennek szellemében járt el. Beszédében röviden megemlékezett államalapító királyunkról, de felidézte a tavaly októberben történt katasztrófát és az azt követő helyreállítási munkálatokat is. „Példaértékű nemzeti összefogás eredményeként épült újjá a település katasztrófa sújtotta része", fogalmazott.

Az államtitkár később vizsgázott bíróként bekapcsolódott a nyájterelő kutyák bírálatába, így ő gratulálhatott először a versenyző mudik gazdáinak a sikeres szerepléshez. Az egész napos rendezvény a győztes kutyák felvonulásával ért véget.