Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sokan versenyeztek a bajnoki címekért

Szöveg: Demeter Ferenc |  2010. október 5. 14:10

A Szolnoki Honvéd Sportegyesület adott otthont a hatodik Honvéd Sportnapnak. A rendezvényre az ország minden részéből huszonegy honvéd sportegyesület küldte el versenyzőit, és több mint ezer versenyző tizenhét sportágban mérte össze a tudását.

A rendezvényen megjelenteket Farkas László, a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének (HOSOSZ) elnöke köszöntötte, majd dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára nyitotta meg a sportnapot. Beszédében leszögezte: a honvédségen belül nagyon fontos az amatőr sportmozgalom, mert elősegíti a katonák fizikai és szellemi terhelhetőségét. Az államtitkár megerősítette, hogy az új honvédelmi vezetés továbbra is figyelemmel kíséri az amatőr sportot. 

 

A rendezvényről Farkas László, a HOSOSZ elnöke a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: 2005-ben merült fel először igényként az, hogy az ország több településén működő egyesületek ismerjék meg egymás munkáját, valamint a honvéd sportszervezetek vegyék fel egymással a kapcsolatot. Ezután szervezték meg először a sportnapot, amelynek akkor Székesfehérvár adott otthont.

Megtudtuk azt is, hogy a meghirdetett versenyszámok egy része a résztvevők igényeinek megfelelően évenként változik, de természetesen a rendezők lehetőségei is befolyásolják a kiírásokat. Volt olyan sportág – például a pétangue – amit az egyik évben bemutattak és akkora sikerre lett, hogy a tagok szinte kikövetelték a versenynaptárba történő felvételét – emelte ki Farkas László.

 

Mint kiderült, a versenyeket minden évben máshol rendezik meg, a fő szervező mindig az adott településen működő honvéd sportegyesület. A szolnoki sportnapon közel tucatnyi versenyszámban mérhették össze tudásukat a sportegyesületek. Az összetett versenyben az első helyet a Honvéd Szondi György Sportegyesület szerezte meg, második helyen a Szolnoki Honvéd Sportegyesület végzett, míg a dobogó legalsó fokára a Honvéd Zrínyi Sportegyesület csapata állhatott fel.

 

Fotó: a szerző felvételei