Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Székesfehérvár meghatározó helyőrség”

Szöveg: Kálmánfi Gábor - Székesfehérvár ÖKK |  2012. május 15. 19:01

A magyar honvédelem napja, május 21-e tiszteletére az MH Összhaderőnemi Parancsnokság, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a Honvédség és Társadalom Baráti Kör (HTBK) székesfehérvári szervezete számos szakmai, kulturális és szabadidős programot szervez. A közelgő eseményekről május 15-én tartott sajtótájékoztatót Domján László vezérőrnagy, az MH ÖHP parancsnoka, dr. Cser-Palkovics András polgármester és dr. Görög István, a HTBK székesfehérvári szervezetének alelnöke.

„Székesfehérvár mindig kivette részét a honvédségi programok rendezéséből. A mi városunk katonaváros, ami kötelezettségekkel jár! Kötelességünk, hogy megmutassuk az itt szolgálatot teljesítő katonák mindennapi életét, gondjait, örömeit, a honvédség működését, és közelebb hozzuk a katonaság értékeit a civil lakossághoz. A májusban megrendezésre kerülő rendezvénysorozat kiváló lehetőséget kínál erre" – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón dr. Cser-Palkovics András.

1595935819
Székesfehérvár polgármestere a programok közül kiemelte a május 17-én, csütörtökön a Vörösmarty Színházban megrendezendő „Fehérvár köszönti katonáit"  című ünnepi gálát. Az eseményen adják át a dr. Gyuricza Béla tábornokról, Székesfehérvár díszpolgáráról elnevezett Gyuricza-gyűrűt, illetve első alkalommal nyújtják át a Sipos Gyula-díjat. (Sipos Gyula tábornok 1918-ban „Székesfehérvár díszpolgára" kitüntetésben részesült mint az m. kir. 17. honvéd gyalogezred parancsnoka.)

A polgármester hozzátette: megtisztelő, hogy a különleges ünnepi gálát megtekinti Hende Csaba honvédelmi miniszter és dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke is.

„Székesfehérvár meghatározó helyőrsége, bástyája a magyar honvédelem rendszerének és szellemiségének" – szögezte le a tájékoztatón Domján László vezérőrnagy.
Elmondta: a május 17-én, az Alba Plaza előtti téren megvalósuló „Fehérvár Katonái" elnevezésű társadalmi rendezvény szerves része a honvédelmi tárca által 2012-ben indított „Katonák Hősök – Hagyomány és Megújulás"  című tavaszi kampánysorozatnak, melynek célja a Magyar Honvédség társadalmi elismertségének, megbecsültségének erősítése; valamint a tisztelgés a múlt és a jelenkor katonái előtt.

1595935819

Fotó: Bödő Viktória