Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új társadalmi elnök a sportegyesületnél

Szöveg: hm.gov.hu |  2010. október 28. 16:19

Budapesti Honvéd Sportegyesület közgyűlése – egyhangú döntéssel – dr. Simicskó István személyében új társadalmi elnököt választott a mai napon. A közgyűlés véleménye szerint, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára lelkiismeretességével és következetességével méltó módon tud kiállni az egyesület érdekeiért.

A Honvédelmi Minisztérium vezetése igen nagyra értékeli a sportegyesület munkáját. A tárca meglátása szerint a sport és a honvédelem elválaszthatatlanok egymástól, ugyanakkor a sportolók sikerei nem csupán a Magyar Honvédség, de az egész ország önbecsülését és büszkeségét is növelik.

A Budapesti Honvéd SE hazánk legeredményesebb sportegyesülete bő hat évtizede, a BHSE halmozta el leginkább sikerekkel Magyarországot.
A méltó folytatáshoz szükséges erkölcsi támogatás kiszámítható és növekvő biztonságot nyújt az egyesületnek.

Dr. Simicskó István a keleti harcművészet rajongója és művelője, sportember, aki érti a sportért végzett munka fontosságát, ismeri annak szépségeit és nehézségeit, pozíciójából adódóan pedig képes arra, hogy ápolja az egyesület és a minisztérium közötti kapcsolatot.
2004 decembere óta a társadalmi elnöki posztot dr. Szenes Zoltán töltötte be. Az elmúlt hat évben végzett kiemelkedő munkája elismeréseként az egyesület közgyűlése az elnökség tiszteletbeli tagjának választotta meg.