Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ünnepi megemlékezés Szentendrén

Szöveg: Dr. Varga József, Papp Nikolett |  2010. március 17. 12:26

Nemzeti ünnepünkről a szentendrei MH Központi Kiképző Bázis és MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola állománya ünnepi sorakozó keretében emlékezett meg. Az ünnepség első részében Dr. Isaszegi János mk. vezérőrnagy, parancsnok ismertette a honvédelmi miniszter és HM HVK főnök március 15. alkalmából az állományhoz intézett levelét, majd HM szintű és parancsnoki, illetve igazgatói elismerések átadására került sor.

Ebből az alkalomból köszönte meg az együttműködést a parancsnok azoknak a nyugállományú főtiszteknek, tábornokoknak, akik társadalmi szervezet, klub vezetőiként vesznek részt a bázis életében. Az ünnepség végén elismerések, jutalmak átadására került sor. Legénységi Szolgálati Jel II. fokozata kitüntetésben részesült két fő, a III. fokozatban 5 fő, a Tiszthelyettesi Szolgálati Jel III. fokozatát kapta 3 fő. Beosztásában huzamos időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréséül Babérkoszorúval Ékesített Szolgálati Érdemjelet vehetett át Tóth András alezredes, személyügyi főnök, a Szolgálati Érdemjel ezüst fokozatát Potornai Ferenc őrnagy és Dalmadi Zoltán százados, az MH KKB zenekarának karmestere, a Szolgálati Érdemjel bronz fokozatát pedig Dr. Konczi Ferenc Pál százados, Bukovszki Attila százados, valamint Báró Attila törzsőrmester kapta meg. Különböző szintű elöljárók 28 főt pénzjutalomban részesítettek.

1595898624
 

A laktanya számára a március 15.-i ünnepségek a városi rendezvényeken való részvételt, Szentendre társadalmi életében a katonák képviseletét is jelentik. Március 14.-én és 15.-én összesen öt helyszínen: vasárnap a kőhegyi Petőfi emlékhelyen, hétfőn először Petzelt József honvéd ezredes, az első Honvéd hadiakadémia alapítója sírjánál, majd a városi központi ünnepségen a Megyei Könyvtár színháztermében, délben a Templom dombon lévő Petőfi szobornál, végül Vasvári Pál szobránál vettek részt a megemlékezéseken, koszorúzásokon Isaszegi tábornok vezetésével az MH KKB és MH KPTSZI képviselői.

1595898624