Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Véget ért az alkotótábor

Szöveg: Kiss József |  2011. október 12. 8:21

Huszadik alkalommal rendezték meg idén a Honvédelmi Minisztérium Nemzetközi Katonai Képzőművészeti Alkotótáborát. A HM Bessenyei György Kulturális és Üdültetési Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében szeptember 27. és október 6. között összesen 27 fő – 10 aktív 14 nyugállományú katona és három közalkalmazott – képezhette magát tovább a két neves művésztanár, Szunyoghy András grafikusművész, és Duschanek János festőművész szakmai irányításával a művésztelepen.

A Mátraházi Honvédüdülő és környezete festői szépségű témákat kínált, amit nagyban segített az idei, kivételesen gyönyörű időjárás is. A táborban, a többségében festőkből álló alkotók mellett, egy-egy üvegfestő, fafaragó, és két grafikus is részt vett.

A záróünnepségen Kocsi László alezredes, a HM Társadalmi Kapcsolatok és Hadisírgondozó Hivatal munkatársa elmondta, hogy színvonalas művészi alkotások jöttek létre. Látván az elmúlt évek munkájának fejlődését, reményét fejezte ki, hogy a húszéves munka és hagyomány nem szakad meg. Mint mondta, bíznak abban, hogy a következő években is ilyen kiváló alkotások jöhetnek létre, és kerülhetnek a Magyar Honvédség különböző alakulatainak, illetve a Honvédelmi Minisztérium intézményeinek falára, hirdetve a honvédség és a kultúra szoros kapcsolatát.

A HM Bessenyei György Nonprofit Kft. által alapított Honvédecset-díjat – melyet Gulácsi Attila, a társaság klubüzletágának vezetője adott át – ebben az évben Morschhauser Miklós nyugállományú alezredes vehette át.

 
 

 Fotó: A szerző felvételei