Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vízilabdás évértékelő

Szöveg: Feith László |  2011. május 18. 20:33

Kevéssel az idei vízilabda-bajnokság kedd esti zárása után – május 18-án, szerda délelőtt – a szezont a negyedik helyen záró Groupama-Honvéd szakosztályelnöke, egyben a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára, Fodor Lajos tartott évértékelőt a Budapesti Honvéd Sportegyesület székházában.

1595918756
Fodor Lajos elmondta: a klub életében a 2008-as esztendő hozott fordulatot, amikor a szakmai vezetés úgy döntött, hogy szakít a korábbi gyakorlattal, s sztárjátékosok szerződtetése helyett inkább tehetséges fiataloknak ad bizonyítási lehetőséget. A stratégiaváltás helyességét a most lezárult szezon történései a legmesszemenőbbekig igazolták, hiszen a Groupama-Honvéd a későbbi bajnok Eger ellen megnyerte a Magyar Kupát, a második számú európai kupasorozatban, a 64 indulót felvonultató LEN-kupában pedig a legjobb négy közé jutott, akárcsak a magyar bajnokságban.

A kiváló eredményekhez figyelemreméltó egyéni teljesítmények is társultak, hiszen a honi bajnokság legjobb kapusának a klub csapatkapitányát, Gergely Istvánt választották – a 2008/2009-es bajnoki szezon után immár másodszor –, míg a gólkirályi címet a szintén honvédos Szívós Márton hódította el, 87 találattal.

Mindemellett arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a Groupama-Honvédból jelenleg hat pólós tagja a válogatott keretnek, ami hűen tükrözi a klub erejét. Nem véletlenül tekint tehát bizakodóan a jövőbe Fodor Lajos, aki a következő évadban még komolyabb sikerekre számít az együttestől a bajnokságban és a nemzetközi porondon egyaránt.

Évértékelője után a szakosztályelnök ismertette a Groupama-Honvéd 2011/2012-es évadra készülő keretét. Ebből kiderült, hogy Vad Lajos edző továbbra is számíthat a legnagyobb nevekre, így a már említett – amúgy ötvennyolcszoros válogatott, kétszeres olimpiai bajnok, világbajnok – Gergely Istvánra és a nemzeti csapatban eddig száznegyvenkét alkalommal szerepelt Szívós Mártonra, továbbá Hárai Balázsra, a klub hatvanegyszeres válogatott centerére, illetve a hatvanhétszeres válogatott Gór-Nagy Miklósra. Mellettük Tóth Márton, Mátyás Zoltán, Salamon Ferenc, Jansik Dávid, dr. Hangody László, Angyal Dániel, Lévai Márton, valamint az Angyalföldi Sportiskolából frissen igazolt Kovács Péter lesz tagja a keretnek, amely a tervek szerint még további két pólóssal bővül a közeljövőben.

Egy komoly távozó is akad, mégpedig a csapat 35 éves olimpiai bajnoka, Székely Bulcsú, aki visszatér korábbi egyesületéhez, a Ferencvároshoz. A kiváló játékostól a sajtótájékoztató keretében búcsúzott el a szakvezetés, illetve a névadó szponzor, a Groupama Garancia Biztosító vezérigazgatója, Yann Ménétrier.

 
1595918756
 
1595918756
 
1595918756
 
1595918757

 
 Fotó: Dévényi Veronika