Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vérfürdő Szíriában

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. május 18. 21:41

Csaknem 30 embert ölt meg a szíriai hadsereg és a biztonsági erők a libanoni határnál fekvő Tell-Kalahban az elmúlt három napban – közölte egy szíriai jogvédő. Razan Zajtuna ügyvéd május 17.én, kedden éjszaka telefonon arról tájékoztatta a Reuters brit hírügynökség ammani irodáját, hogy a határvárosban 27 polgári személyt öltek meg a katonák és a rendőrök, akik páncélosok támogatásával szállták meg a várost a tiltakozó megmozdulások elfojtására.

A szíriai jogvédő szerint ez a szám az azonosított áldozatokra vonatkozik, ugyanakkor Tell-Kalah központi kórházába ismeretlen számú holttestet szállítottak, s ezeket még nem adták ki a hozzátartozóknak.

A libanoni határtól alig néhány kilométerre fekvő Tell-Kalahot szombaton szállta meg a hadsereg a demokratikus változásokat követelő tüntetések nyomán.

Szerdára általános sztrájkot hirdetett a szíriai ellenzék, ismét szembeszegülve a hatalom nem lankadó megtorlásaival. „Szerda az általános sztrájk napja lesz Szíriában" – áll abban a felhívásban, amelyet a Facebook közösségi háló „Syrian Revolution 2011" oldalán tettek közzé a Bassár el-Aszad elnök rendszere ellen márciusban kezdett tiltakozó mozgalom aktivistái.

Címkékjog