Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédelmi Sportközpont épül Szigetváron is

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerő felvételei |  2020. szeptember 3. 15:00

Az országban ötödik településként Szigetváron épül majd Honvédelmi Sportközpont, amely a tervek szerint 2021. júliusában készül el. Az egyszerre több mint kilencven sportolót befogadni képes objektum szeptember 3-ai alapkőletételén dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke úgy fogalmazott: az új központok hazafias szellemiség, és megfelelő értékrend letéteményesei is.

20200903_Honvédelmi Sportközpont épül Szigetváron (1)

Hétszáz négyzetméteres lőtér, és ezer négyzetméter egyéb más sportok (például vívás, birkózás, dzsúdó) számára: körülbelül ilyen kapacitással büszkélkedhet majd az új sportközpont, melyekből a kormány tervei szerint minden járásban épül majd legalább egy.

„Mindig is büszkén tekintettünk a hősiesség, a helytállás, és a dicsőség városára – és nem csupán Zrínyi Miklósra gondolunk, mert Szigetvár mindig is fontos szerepet játszott a haza védelmében. Az új sportközpont egyszerre erősíti az identitástudatot, a helyhez való kötődést, és a közösségépítést. Bízom benne, hogy a szigetváriak számára is sokat jelent majd a létesítmény” - fogalmazott a Honvédelmi Sportszövetség elnöke. Hozzáfűzte: a sportközponthálózat hosszú távon az ország védelmi képességeit is erősíti, és lehetőséget ad a szülők számára, hogy a közösségi tevékenységen keresztül „gyermekeiket megfelelő szellemiségben nevelhessék fel”.

20200903_Honvédelmi Sportközpont épül Szigetváron (3)

Dr. Simicskó István mellett dr. Juhász Roland, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkára, valamint Nagy Csaba országgyűlési képviselő méltatta az új objektum fontosságát, kiemelve, hogy a kormány minden pozitív kezdeményezést támogat. Hallhattuk, hogy a beruházás kizárólag hazai forrásból valósul meg. Az épület alapkőletételénél dr. Vass Péter, Szigetvár polgármestere is segédkezett.

Érdekesség, hogy a Szigetvári Birkózó SE hazánk legrégebbi birkózó sportegyesülete.

20200903_Honvédelmi Sportközpont épül Szigetváron (2)
20200903_Honvédelmi Sportközpont épül Szigetváron (4)