Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hőségben és viharos szélben is az élmezőnyben

Szöveg: MH 6. TVE | Fotó: Family Tree triatlon csapata |  2022. augusztus 11. 10:53

A sprint távú amatőr triatlon kupasorozat befejező, pécsi futamán remekelt az elmúlt hétvégén az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred (MH 6. TVE) egyik önkéntes tartalékos katonája.

triatlon  (1)

Az idén a hosszabb távokon is újra bizonyítani akaró Janota Zoltán tartalékos hadnagy most a 800 méter úszásból, 20 kilométer kerékpározásból és 5 kilométer futásból álló versenyszám mindegyikében a legjobb időt teljesítve ért célba korcsoportjában, a viharos szélben és kánikulában zajló megmérettetésen.

„Az elmúlt két hónapban az élet több területen is nagy kihívások elé állított. Sok újratervezéssel és a távlati célok fontosságát szem előtt tartva, felszívtam magam a szezon végére a sprint távon is. Elöljáróim, szeretteim és a népes fehérvári triatloncsapatom támogatása szó szerint aranyat ért, hiszen egy minden szempontból nehéz versenyen vagyok túl” – mondta el Janota Zoltán.

A tartalékos katonatiszt első helye nemcsak az összetett dobogós helyezését biztosította be a sprint kupában, de jó felkészülés és motiváció volt a civil és katonai versenyek mellett a szeptemberi, olaszországi ”Aquaticrunner” úszó-futó világbajnokságra is.

triatlon  (2)