Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Húsvét a határon

Szöveg: MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék | Fotó: az alakulat felvételei |  2021. április 6. 10:10

A Bács-Kiskun megyei határszakaszt látogatta meg Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa április 5-én, húsvét hétfőn.

20210406-Kriston-ftzls  (2)

A főtörzszászlós - az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) vezénylőzászlósa, Gobányi István főtörzszászlós kíséretében - a Kelebia Határvédelmi Bázist, a Bácsalmás Határvédelmi Bázist, illetve az Egészségügyi Ellátó és Elkülönítő Pontot tekintette meg.

Az MH AIAK század vezénylőzászlósai jelentésük során beszámoltak az aktuális eseményekről, valamint a várható feladatokról. Kriston István főtörzszászlós ellenőrizte a határvédelmi bázisok ellátottságát, felszereltségét, valamint a katonák elhelyezési- és munkakörülményeit. A vezénylőzászlós Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka, valamint a saját nevében is személyesen köszönte meg a katonáknak a szolgálatot.

20210406-Kriston-ftzls  (7)

A szolgálatellátás kiemelkedő fegyelmezettséget követel a katonák részéről, akik számára a húsvéthétfő is ugyanolyan nap, mint a többi. A határvédelmi feladatban eltöltött időszakban a családot az a közösség jelenti, amelyben a katona a mindennapjait tölti.

A látogatással sikerült egy kis ünnepi hangulatot is csempészni a bázisokra: az ebédet követően meglepetés húsvéti csomag várta a katonákat.