Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Huszárok, ágyúlövés, tűzszerész robot és filmvetítés vár a Múzeumok Éjszakáján

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2023. június 22. 14:58

Színes és izgalmas programokkal, rendhagyó bemutatókkal várja a látogatókat a Múzeumok Éjszakáján a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum a Bálna Honvédelmi Központban.

Az érdeklődök június 24-én 18 órától interaktív kiállítás keretében közelebbről is megismerhetik a 175 éves Magyar Honvédség múltját, jelenét és jövőjét. Érdemes nagy sétát tenni az új közösségi térben, mert a huszáregyenruha és fegyverek mellett olyan különlegességeket is meg lehet csodálni, mint a Lynx (Hiúz) harcjármű vagy épp a robotkutya. Ráadásul a kicsiknek érdemes a Kajla útlevelüket is magukkal hozniuk, hiszen a kiállítás megtekintése után pecsétet kapnak.

A helyszínen is megvásárolható karszalaggal a „175 éves a Magyar Honvédség” című kiállítás mellett a muzeálisnak számító páncéltörő ágyút, légvédelmi gépágyút és a „Szöcske” névre keresztelt könnyű terepjárót is meg lehet tekinteni.

Az egész estés program minden korosztály számára tartogat meglepetést, hiszen a Magyar Honvédség katonazenekari előadással, huszárbemutatóval, valamint különleges díszelgő csoport bemutatóval is készül. Az est zárásaként a történelem egyik legdicsőbb, sajnálatos módon kevésbé ismert és tárgyalt mozzanatát feldolgozó Hadik című filmet vetítik le a közönségnek.

A színes programok vasárnap 10 órától folytatódnak, a Bálna előtti tér izgalmas csatatérré alakul át, ahol a vállalkozó kedvűek lézerharcban is összemérhetik erejüket. A helyszínen elhelyezett fotókeretnél képet készítők közül egy szerencsés délben ágyúval lőhet.

Bálna_index
Kapcsolódó cikkek