Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Múzeumok Éjszakája a Bálnában is!

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: archív |  2023. június 19. 14:30

A Múzeumok Éjszakáján – megannyi intézmény mellett – a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum interaktív kiállítása is várja a látogatókat a Bálna honvédelmi központban. A rendezvénysorozathoz csatlakozva, a Magyar Katonai Térképészet Szakmatörténeti Múzeuma pedig a térképészet iránt érdeklődők előtt nyitja meg kapuit június 24-én, szombat este.

Bálna

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum megújult kiállításait egy új kiállítóhelyen, a Bálna honvédelmi központban lehet megtekinteni június 24-én 18 órától éjjel 1 óráig, valamint másnap 10 és 18 óra között.

A Bálnában az idén 175 éves Magyar Honvédségé a főszerep, a látogatók az alakulatok statikus és dinamikus bemutatói mellett látványos és érdekes időszakos tárgyi kiállításokat láthatnak. Emellett megismerkedhetnek a honvédség múltjával, jelenével és jövőjével, valamint testközelből láthatják a XXI. századi modern, high-tech fegyvereket is.

múzeumok éjszakája 2023

A katonai térképészet múltját őrző múzeumának célja, hogy a hazánkat legkorábban bemutató térképektől a második világháború alatti és utáni éveken át, egészen Magyarország NATO-csatlakozásáig részletgazdag képet adjon a szakma alakulásáról. A múzeumban nemcsak az állandó tárlatot, hanem azt a topográfus szobát is megnézhetik a vendégek, ami hűen idézi az első térképészek lakó- és munkakörülményeit, illetve itt lehet megtekinteni Magyarország legrégebbi földgömbjét is. A legkisebbek nemcsak nézelődhetnek, hiszen lehetőségük lesz magukat térképrajzolóként kipróbálni.

A Magyar Katonai Térképészet Szakmatörténeti Múzeuma június 24-én 17 és 23 óra között várja a látogatókat.

térképészet