Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Történelmi helyszínen

Szöveg: Tihanyi-Obál Mária főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2023. június 19. 11:18

A Szigetvári Zrínyi Miklós Gimnázium és Szakképző Iskola a 135. partneriskolaként csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz. Az együttműködési megállapodást a Szigetvári Várban június 14-én írta alá Kovács Gyula György ezredes, az MH 5. Területvédelmi Ezred ezredparancsnoka és Götzné Batta Mónika, a szigetvári Zrínyi Miklós Gimnázium és Szakképző Iskola igazgatója.

DSCN9903

A Zrínyi Miklós Gimnázium az év elején megalakult ezred már ötödik Honvéd Kadét Programhoz csatlakozott intézménye Baranya vármegyében. A dél-dunántúli régióban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kadétprogram, amelynek különösen fontos része az ifjúság nevelése, a hazához, a haza értékeihez való kötődés kialakítása és ennek megszilárdítása, a nemzeti értékek megóvásához szükséges tudás megszerzése, a hazafias gondolkodás, a hazaszeretet és a bajtársiasság értékeinek elmélyítése.

Az együttműködési megállapodás aláírását követően átadták a csatlakozást igazoló tanúsítványt és a gravírozott emléktáblát, amit a Honvédelmi Minisztérium képviseletében Kis Ákos, a tárca Nevelési Főosztály, Köznevelési és Ifjúságstratégiai Osztály, Osztályvezetője adott át az iskola vezetőjének.

Az ünnepség végén az iskola igazgatója elmondta: évek óta foglalkoztatta őket a Honvéd Kadét Program, de a sorsdöntő elhatározást a városban létesített Honvédelmi Sportközpont átadásával sikerült meghozni. A sportközpont számtalan lehetőséget biztosít a szabadidős és sport programok megvalósításához, támogatja a honvédelmi nevelés tevékenységét és programjait az új partnerintézmény számára is.

DSCN9854