Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Idén is lesz terepfutó verseny Kaposváron

Szöveg: Löbl Eszter hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. március 17. 18:23

Idén is lesz MATE Cross Run és MATE Dogs Cross Terepakadályfutó Verseny Kaposváron. A versenyt – az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred társszervezésében – immár harmadik alkalommal rendezik meg. Idén újdonságokkal várják az érdeklődőket a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusán: a saras és épített akadályok mellett új nyomvonalrészt is kialakítanak a futóverseny részeként.

20220317-crossrun02
20220317-crossrun

„Garantáltan mindenki sáros lesz!” Ez a mondtat mosolyogtatta meg a MATE Cross Run és MATE Dogs Cross Terepakadályfutó Verseny alkalmából rendezett sajtótájékoztató résztvevőit. Az elmúlt években mindig voltak újítások, és ez most sem lesz másképp. „A már megszokott saras és épített akadályok mellett új nyomvonalrészt alakítunk ki. A sár marad!” – Így bátorította dr. Gombos Péter, a  campus főigazgató-helyettese a vállalkozó szellemű érdeklődőket.

A kaposvári alakulat évek óta kiváló együttműködésben áll az egyetemmel, melyet már számos sportesemény is bizonyított. Nem lesz ez másképp május 1-jén sem, amikor megrendezik a MATE Cross Run és MATE Dogs Cross Terepakadályfutó Versenyt. Katonák és civilek immár harmadik alkalommal küzdhetnek meg egymással ezen a dinamikus, kalandokkal teli eseményen, 6 éves kortól egészen a 60 éves korig. Legutóbb több mint hétszáz fő teljesítette a 16 vagy 32 akadállyal nehezített pályát, emellett a verseny történetében első alkalommal 100 kutya vett részt a kutyás futamon gazdáikkal együtt.

A logisztikai ezred a Cross Run sporteseményen nem csupán társszervezőként veszi ki a részét, hanem versenyzőként is indulnak a kaposvári katonák. A honvédség az egyetemmel összefogva erősíti évről-évre a kiváló együttműködést katonák és civilek közt, hiszen ez az esemény a honvédelmi sport népszerűsítéséről és ezzel együtt a közösségépítésről szól.

A terep-akadályfutásról minden vállalkozó szellemű katona és civil a következő linkeken tájékozódhat:
http://crossrun.hu/hu/verseny/versenyszabalyzat
és http://www.crossrun.hu

Címkéksport