Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Idén is megrendezik a Honvédelmi Airsoft Szituációs Lövészversenyt

Szöveg: MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság | Fotó: Dévényi Veronika |  2022. november 24. 14:07

November első napjaiban immár ötödik alkalommal vette kezdetét a Honvédelmi Sportszövetség által támogatott Honvédelmi Airsoft Szituációs Lövészverseny. A versenysorozat célja a honvédelem iránt érdeklődő, vagy már elkötelezett fiatalok honvédelmi- és lövészeti ismereteinek felmérése, ezzel is segítve a pályaorientációt és a katonai utánpótlást.

20221124_honvedelmi_airsoft_szituacios_loverseny_01

Az airsoft lövészverseny fővédnöke, dr. Sticz László vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság parancsnoka november 23-án látogatta meg az összesen 23 sportnapból álló versenysorozatot. A lövészversenyen a Honvéd Kadét Programban részt vevő több mint 20 iskola 400 diákja vesz részt.

A programsorozat alatt a diákok közelebbről megismerhetik a Magyar Honvédség működését, valamint az airsoft szituációs lövészet keretein belül megismerhetik a kézifegyverek biztonságos használatát. A résztvevők a fegyverek biztonságos kezeléséről szóló oktatást követően három szituációs pályán mérhetik össze tudásukat airsoft pisztolyok, géppisztolyok és gépkarabélyok alkalmazásával.

A programsorozat december 16-án zárul, amikor a legjobb teljesítményt nyújtó versenyző és csapat megkapja az „V. Honvédelmi Airsoft Szituációs Lövészverseny” kupát.

Kapcsolódó cikkek