Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Idén is megrendezik a NATO-futást

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: Dévényi Veronika archív felvétele |  2022. szeptember 20. 17:10

Tizenhetedik alkalommal rendezik meg a Budapest Futófesztivál – NATO Run-t szeptember 25-én, Buda legszebb részeit érintve. A 11 órás rajt előtt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter köszönti a versenyzőket és indítja el a futást, amelyhez ő maga is csatlakozik. A verseny különböző távjaira még mindig lehet nevezni.

archív_NATO_RUN

A tíz kilométeres egyéni és váltófutás mellett négy kilométeres távot is lehet teljesíteni. Minden nevező emblémával ellátott pólót, chip-pel ellátott rajtszámot, illetve a célba érkezve befutóérmet és csomagot kap, a szervezők a futóverseny 1-3. helyezettjeit kategóriánként díjazzák.

A NATO-futáson tilos rajtszám nélkül futni, görkorcsolyázni, kutyával futni, illetve kerékpárral futót kísérni. Azt a versenyző, aki letakarja, vagy nem a mellén viseli rajtszámát, illetve nem a szervezők által kijelölt útvonalon teljesíti a távot, kizárják a versenyből. Aki nem futófelszerelésben érkezik a rajthoz, azok a Vérmező területén elhelyezett sátrakban öltözhetnek át, a ruhatár is ott található.

A tíz kilométeres es versenyszámnál az indulóknak egy kitűzött szintidő (egy óra húsz perc) alatt kell teljesíteni a távot – a mezőnyt záró busz követi, aki a szintidőt túllépi, köteles felszállni a buszra és le kell vennie rajtszámát.

A tíz kilométeres egyéni futás, a váltófutás, valamint a meghívásos alapon hivatásos katonák részérére meghirdetett csapatverseny 11 órakor rajtol, míg a négy kilométeres táv résztvevői a tervek szerint 12.40-kor vághatnak neki a NATO-futásnak. A tizenegy órás start előtt, 10.15-kor az Aradi Vértanúk emlékére 13 fős általános- és középiskolás egyetemista csapatok előnevezésévelnégy kilométeres történelmi váltófutás indul.

A rendezvényhez virtuálisan is lehet csatlakozni, szabadon választott öt, vagy tíz kilométeres táv teljesítésével.

Az eseményre – az online nevezés szeptember 20-i zárását követően – már csak személyesen, szeptember 23-ig a Budapest Atlétikai Szövetség irodájában, illetve szeptember 25-én a helyszínen van lehetőség.

A NATO-futást az MH Központi Zenekar térzenéje, egészségügyi tanácsadás, valamint az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerész-bemutatója színesíti.

További részletek a rendezvény honlapján és a csatolt felhívásban!

(Archív felvételünk és borítóképünk a 2019-es NATO futáson készült!)