Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Idén is megrendezték a Magyar Honvédség Mezei Futóbajnokságát

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Tóth László |  2022. szeptember 22. 10:21

Idén is megrendezték az MH Mezei Futóbajnokságot szeptember 21-én, szerdán, Veszprémben. A versenyzők - az egyéni számokban - változatos talajon, 3000 és 6000 méteres távokon álltak rajthoz, a délutáni csapatversenyben pedig négyszer 1000 méteres, fegyveres váltóban indultak a csapatok.

TOT_8778

Az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ versenyén 23 katonai szervezettől mintegy 260 versenyző indult. A megmérettetés délelőttjén két versenyszámban rajtolhattak a katonák: 3000 és 6000 méteres távot kellett teljesíteniük. Nehezítésként az 1500 méter hosszúságú pályán salakon, erdei ösvényen, rézsűn és húsz métert aszfalton is futottak az indulók.

Róth Balázs őrnagy, az MH 25. Klapka György Lövészdandár versenyzőjének ez volt a tizenötödik futóbajnoksága. Az idei versenyen a háromezer méteres távon indult egyéniben és bízott benne, hogy a korábbi honvéd bajnoki címek mellé a mostani versenyen begyűjtheti a következő aranyérmet. Számára a futás nem ér véget a katonai versenyekkel, hiszen szabadidejében triatlonozik, ezért nemcsak a honvédség berkein belül készült a megmérettetésre. A lövészdandár váltófutásban is próbára tette magát, abban reménykedtek a katonai szervezet képviselői, hogy éremmel a nyakukban távoznak. Kérdésünkre, hogy mennyire tartja nehéznek a versenyt Róth Balázs őrnagy azt válaszolta: „nehéz, hiszen bakancsban és gyakorló egyenruhában futni nem olyan, mint sportfelszerelésben. A terep is más, mint egy sík, betonos pályán, tehát mindenféleképpen kihívást jelent. Ezen a versenyen is mindig népes, jó mezőny gyűlik össze.”

TOT_9363

Több kategóriában lehetett nevezni, a férfiak és nők között is hirdettek abszolút győztest, továbbá 30 és 55 éves életkorok közötti kategóriákban is indulhattak, ahol éremmel jutalmazták az első három helyezettet. Az egyéni indulók esetében a beérkezés sorrendje döntött, a csapatversenyt az a csoport nyerte, aki a helyezéseknek megfelelően a legtöbb pontot gyűjtötte.