Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Idén is volt Monostori Erő(d) Próba

Szöveg: Bakos Sándor alezredes |  2020. szeptember 26. 18:03

Az Országos Haditorna Verseny részeként, Monostori Erő(d) Próba elnevezéssel rendeztek honvédelmi ifjúsági versenyt a napokban a Komárom-Esztergom megyei általános- és középiskolák diákjai számára Komáromban, a Monostori Erődben. A megmérettetésen 16 csapat vett részt.

20200925-erodproba 03
20200925-erodproba 04

A fiatalok a megnyitót követően kézigránátdobásban, katonai akadálypálya leküzdésében, lövészetben, tájékozódási futási elemeket tartalmazó mátrixfutásban, 4x400 méteres fegyveres váltófutásban, sebesültszállításban, gépjárműtolásban, valamint a hadtörténelmi, tereptan és elsősegély nyújtási elméleti ismeretekben mérték össze tudásukat.

A versenyt dr. Kancz Csaba, a Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság elnöke és Bakos Sándor alezredes, a védelmi bizottság titkára értékelte. Köszönetet mondtak a felkészítő tanároknak, a szervezőknek és valamennyi támogatónak, majd minden csapatnak átadták a megyei védelmi bizottság különdíjait.

20200925-erodproba 01

A verseny egyik különlegessége az volt, hogy a csapatok felkészítésében - a pedagógusokkal együttműködve - önkéntes műveleti tartalékos katonák is részt vettek.

A versenyen az alábbi eredmények születtek.

20200925-erodproba 02

Középiskolás kategória:

1., Bláthy Ottó Szakgimnázium és Szakközépiskola, Tata
2., Kempelen Farkas Alapítványi Gimnázium és Szakközépiskola, Komárom
3., Táncsics Mihály Gimnázium, Kisbér

Általános iskolás kategória:


1., Árpád Gimnázium és Általános Iskola, Tatabánya
2., Szent István Általános Iskola 1. sz. csapat, Baj
3., Szent István Általános Iskola 2. sz. csapat, Baj