Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Idén utoljára ülésezett a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum

Szöveg: Szecsey István | Fotó: Szováthy Kinga |  2022. december 7. 14:45

Megtartotta idei utolsó, negyedik negyedévi ülését a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) december 7-én, szerdán, a Honvédelmi Minisztériumban.

HEF_ules_20221207_01 copy

A megbeszélésen az érdekvédelmi szervezetek vezetői közül Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke, Varga István, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének elnöke, valamint Vilner Péter nyugállományú ezredes, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének alapfeladati elnökhelyettese vett részt a munkavállalók képviseletében, míg a Honvédelmi Minisztériumot Zsiga Tamás humánpolitikáért felelős helyettes államtitkár képviselte.

HEF_ules_20221207_02 copy

Az ülésen a felek egyeztettek a HÉF 2023. évi munkarendjéről, az MH Egészségügyi Központból január 1-ével kiváló Honvédkórház helyzetéről, különös tekintettel annak dolgozóiról, a 2022. évi béremelés tapasztalatairól, a rekreációs intézmények helyzetéről, illetve a különleges regeneráló pihenésről, amely minden munkavállaló számára lehetséges. Végül beszéltek a Magyar Honvédség segélyezési és szociális támogató rendszerének, valamint az idősügyi stratégia időarányos megvalósulásának helyzetéről is.