Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nyugállományú hadihajósok a kikötőben

Szöveg: Danyikó László őrnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. december 7. 13:40

Az MH Hadikikötőben látta vendégül az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred a közelmúltban a Magyar Honvédség Budapesti Nyugállományúak Klubjának Hadihajós Tagozatát.

hadihajos1

A találkozón Hajdu Gábor nyugállományú ezredes, a tagozat örökös tiszteletbeli tagja elismerésben részesítette Füzesi József tartalékos hadnagyot és posztumusz Kállay László nyugállományú zászlóst - az elismerő oklevelet özvegye, Kállayné Fábián Judit vette át. A Tagozat vezetősége köszönetét és elismerését fejezi ki Danyikó László őrnagynak és a hadihajós alosztály teljes személyi állományának az év során nyújtott segítségért és támogatásért.

hadihajos2

Ugyancsak köszönetét és elismerését fejezte ki a tagozat a „Lajta és kora – 150 éve szolgálatban” elnevezésű vándorkiállítás tervezésében és kivitelezésében végzett kiemelkedő munkáért Hocza István honvédelmi alkalmazottnak, illetve Tóth Edmond főtörzsőrmesternek.

A tagozat érdekében végzett tevékenységük végett elismerésben részerült Gajdos Milán főhadnagy és Pecka Rihárd honvédelmi alkalmazott is.

Szilágyi Zsolt Lajos ezredes, az alakulat parancsnoka, a tagozat vezetőségének javaslata alapján elismerésben részesítette Tósoki Károly nyugállományú alezredest, Pallos Emil tartalékos őrmestert, Varga Jánost és Pollákné Kovács Karolinát.

A tartalmas rendezvény jó hangulatú beszélgetéssel fejeződött be, melynek során a Hadihajós Tagozat képviselői egyeztettek jövő évi terveikről az ezred katonáival.