Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Időben reagált a tartalékos katona

Szöveg: Józan Tímea hadnagy | Fotó: Sztronga Bettina/Tolna vármegyei Polgárőr Szövetség |  2023. április 13. 9:37

A Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület, a szekszárdi és sióagárdi polgárőrök április 11-én, kedden egy eltűnt személy keresésére indultak, amikor Grábóc településen észrevették, hogy egy családi ház melléképülete nagy lánggal ég. Azonnal beléptek az ingatlanba, hogy felébresszék az ott lakókat és megakadályozzanak egy még nagyobb tűzesetet.

Az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 69. Területvédelmi Zászlóaljnál szolgáló Mezei Zsolt önkéntes tartalékos őrmester – aki egyben sióagárdi polgárőr is – kulcsszerepet játszott a káreset felszámolásánál. A Tolna vármegyei tartalékos honvéd és az egyik kutató-mentő hozták ki ugyanis a házban lévő gyerekeket, majd a fűtött szolgálati gépjárműhöz vitték őket, miközben a csapat többi tagja segített a szülőknek és értesítette a társszerveket a központi segélyhívó számon.

A tűzoltók kiérkezéséig a hős tartalékos őrmester a kertben talált slagot csatlakoztatta a vízcsaphoz, megkezdve ezzel a tűz oltását, hogy az a melléképületről ne terjedjen át a lakóingatlanra. Ezt követően a kutató-mentők gázpalackot hoztak ki a házból és ellenőrizték nincs-e benn további robbanásveszélyes anyag.

A szekszárdi tartalékos honvédnek, valamint a gyors intézkedésnek és a csapatmunkának köszönhetően senki sem sérült meg.

segítségnyújtás_01