Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ifjú túlélő bajtársak Fehérváron

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Dömsödi Richárd |  2023. augusztus 15. 17:22

Csapatszellem, összetartás, precizitás, ezen fogalmak jellemezték az MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár negyedik, egyben záró túlélő tematikájú honvédelmi táborát Székesfehérváron.

_DR_8899

Nimród osztálytársa ösztönzésére jelentkezett a csapatba, s a sok kihívás közül az éjszakai riadót és az akadálypálya versenyt élte meg különleges élményként. A hét folyamán megszerzett tudást, mint például az elsősegélynyújtás, a víztisztítás vagy a vízszerzés, pedig a későbbiekben is szeretné hasznosítani.

A kadétképzésben résztvevő Luca a honvédelmi pálya iránti elhivatottságból csatlakozott a közösséghez. Álma, hogy egyszer vadászpilóta lehessen, s ebben családja is maximálisan támogatja. Kadétként az alaki foglalkozások, a közelharc és az alapszintű katonai ismeretek a mindennapjai részét képezik, a táborban a hajnali ébresztőkhöz azonban hozzá kellett szoknia. A céltudatos és kitartó fiatal lányra a BTR-80-as harcjárművel való mozgás, a helységharc és az ereszkedés gyakorolta a legnagyobb hatást a programelemek közül.

Bogárdi Péter őrmester, táborparancsnok szerint idén az utolsó csapat az egyik legtalpraesettebbnek bizonyult, hiszen a diákok napról napra egyre inkább összekovácsolódtak, a feladatok teljesítése során tanúbizonyságot tettek bátorságukról, kreativitásukról, ügyességükről, fizikai erőnlétükről és kitartásukról, melyet elismerésekkel és elbocsátó obsittal jutalmaztak a szervezők.