Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Igazán katonás küzdelem!

Szöveg: Demény Andrea hdgy. |  2010. szeptember 3. 8:42

Napos és esős időjárás is végigkísérte a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár háromtusa bajnokságát, mely beugrója az éves honvédségi szintű sporteseménynek. Éless Krisztián őrnagy, a Kiképzési Főnökség főnök helyettese nyitotta meg a rendezvényt, majd a szabályok ismertetése után a nevezők a szomódi lőtéren hajtották végre a lövészetet.

Az alegységek háromfős csapatai kétszáz méteres távolságról fekvő, térdelő és álló testhelyzetből küzdötték le a célokat. A lőgyakorlat legnehezebb része az álló pozícióból történő lövés volt, mivel ez a rendelkezésre álló három perc alatt a harminc darab egyes lövés leadását, valamint a karabély súlyának megtartását és koncentrálást követelt a résztvevőktől..
A második körben kézigránáttal kellett célba dobniuk a versenyzőknek, és természetesen a távdobás is szerepelt a programban. 

A nap végén a katonák gyakorló egyenruhában, fegyverrel az oldalukon a 3000 méteres terepfutással növelhették előnyüket, vagy behozhatták lemaradásukat.
A versenyen nem csak a csapatok küzdelmének, hanem az egyéni eredményeknek is volt súlya, hiszen ezek a sportot kedvelő katonák nem csak a másikat, hanem saját teljesítményüket is túl akarták szárnyalni.