Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

India három mini AWACS-et vásárol

Szöveg: JETfly |  2008. július 10. 20:06

Az Embraer és az indiai kormány szerződést írt alá három EMB 145 AEW&C, korai előrejelző- és légtérellenőrző repülőgép beszerzéséről. A megállapodás egy átfogó logisztikai csomagot is tartalmaz, amelynek része a kiképzés, a műszaki támogatás és a pótalkatrészek biztosítása is.

Az EMB-145 típusú repülőgépeket jelenleg Brazíliában, Görögországban és Mexikóban használják felderítő feladatok végrehajtására. A most megrendelt három légtérellenőrző repülőgép csatlakozni fog az indiai Védelmi Kutató és Fejlesztő Szervezet munkájához.

Az Embraer büszke, hogy az indiai kormányt a vevői között tudhatja. Kapcsolatunk 2003-ban kezdődött öt Legacy repülőgép vásárlásával.

Az elkötelezettségünk egy indiai hosszú távú üzleti kapcsolat iránt sikeresnek mondható, és megerősít bennünket abban, hogy folytassuk a közös munkát – nyilatkozta Luiz Carlos Aguiar, az Embraer alelnöke.

Az első repülőgép 2011-ben érkezik meg a megrendelő részére. A három gépet a legmodernebb kabin berendezésekkel és küldetésszervező rendszerekkel szerelik fel. Az új gépek csatlakoznak az indiai légierőnél jelenleg már szolgálatban álló négy Legacy VIP szállítógéphez. Az ötödik Legacy típusú repülőgépet a határőrség légi flottája üzemelteti.

Az EMB 145 AEW&C az Embraer ISR (Intelligence, Surveillance and Reconnaissance) család tagja.